Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

- Jag tycker det här är en jättenytta, säger Marcus Gadd, HR-partner på NCC Roads.

Förutom praktikplatser, projektarbeten, fältstudier mm. finns det även möjligheter för studenter att få en mentor inom Personalvetarprogrammet. Tanken är att det ska ge studenterna ett bollplank, nätverk och inblick i kommande arbetsliv.

- Jag känner att utbytet är väldigt viktigt. Jag får en kontakt med högskolevärlden och kan ha ett ben kvar på Högskolan Väst. Det finns alltid ny input som är viktig för mig eftersom jag arbetar med HR-frågor, säger Marcus Gadd, en av programmets mentorer.

HR-branchen utvecklas ständigt och genom mentorsprogrammet kan Marcus hålla sig insatt i det allra senaste.
- Det finns mycket nytt som jag kan lära mig. Framförallt tycker jag det är viktigt med den input man får från studenter som tar del av aktuell forskning i sin utbildning.

Frivilligt program

För personalvetarstudenterna är det frivilligt att delta i mentorsprogrammet. Det ger inte någon extra högskolepoäng, men de allra flesta väljer ändå att vara med.

Marcu Gadd är mentor för två studenter.
- Jag har en väldigt öppen dialog med de adepter jag har nu. Det är ett bra bollplank för mig också då de ger sin syn på olika saker, utifrån deras utbildning och kompetens. Det är helt klart en "win-win-situation", säger Marcus.

Vad får du för typ av frågor?

- De studenter jag har nu är väldigt intresserade av arbetslivet, vad jag gör på mitt jobb, och vilka svårigheter man ställs inför. Vi pratar även om deras egen studietid och vad de tycker är roligt och intressant. Det är en bred och bra dialog.

Senast uppdaterad