Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Det kan vara en utmaning att studera samtidigt som man jobbar. När Michael Erneland jobbade som företagsutvecklare på Sporveien valde han att gå en produktionskurs på Högskolan Väst. Han blev så nöjd med kursens upplägg och innehåll att han gick två till. När han senare arbetade för att introducera AM (Additiv tillverkning) i Sporveien AB var det självklart att dela med sig av sina erfarenheter. Han hade helt enkelt upptäckt ett värde, som han ville förmedla.

Michael Erneland arbetar idag som Head of Innovation på Sporveien AB och en viktig del i hans arbete är att hitta nya, hållbara lösningar för reparation och underhåll.

”Efter att ha gått alla tre ProdEx-kurserna inom additiv tillverkning har jag en bra grund för att utveckla innovativa sätt att tillverka och reparera delar till Sporveiens fordonsflotta. Kurserna gav både teoretiska och praktiska kunskaper och det var ett bra upplägg med undervisning på distans och på campus. Det underlättar för oss som studerar parallellt med jobbet.

Sporveien satsar stort på att ha hållbara lösningar för underhåll och reparation i framtiden. Som ett led i det ska många fler medarbetare vidareutbilda sig inom additiv tillverkning. Vi har använt Högskolan Väst för uppdragsutbildningar som är skräddarsydda för oss”, säger Michael.

Senast uppdaterad