Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

För det första har appen nu bytt namn till Zoom Workplace, vilket är en del av att visa att Zoom har blivit mer än bara en tjänst för videomöten. Eftersom vår installation av Zoom är kopplad till Sunet kommer vi inte att kunna utnyttja alla dessa nya funktioner, men nedan kan du läsa om några av nyheterna. 

Exempel på den nya vyn för flera talare i ett Zoom möte. (bild från Zoom)

Ny vy för flera talare.  

Videorutan för den som talar justeras automatiskt och förstoras för att bidra till en mer engagerande videomötesupplevelse samtidigt som en översikt över övriga deltagare bevaras.

Uppdateringar av ikoner och visuellt utseende

Den senaste versionen av skrivbordsapplikationen introducerar nya färgteman och uppdaterade ikoner i ljusläget, vilket inkluderar nyanser som bloom (blå), agave (grönt) och rose (rött).

Personanpassning av verktygsfält under möten  

Användare kan anpassa sina mötesverktygsfält genom att lägga till eller ta bort funktioner. Anpassningar synkroniseras över alla användarens Zoom-applikationer.

Förbättrad teknik för ljudisolering  

Användare kan förbättra ljudisoleringen i bullriga miljöer genom att skapa en kort ljudinspelning av sig själva när de läser ett förutbestämt manus.

Utvecklingen av kompanjonsläge med Zoom Rooms

Kompanjonsläge underlättar användning av video, chatt och delningsfunktioner över flera enheter utan fysisk närvaro i mötet. 
 
 
Om du vill lära dig mer om Zoom och dess nya funktioner, kontakta oss på Akademus via akademus@hv.se, eller boka direkt en IKT-timme
 

Senast uppdaterad