Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Landets högskolor och universitet har en kontinuerlig dialog kring säkerhetsarbetet och eventuella åtgärder. Högskolan har också dialog med Trollhättans Stad, Polisen och Länsstyrelsen.

På Högskolan Väst pågår ett kontinuerligt arbete med att säkerställa ett tillgängligt och tryggt campus där flera åtgärder genomförs utifrån både lokalt och nationellt säkerhetsläge, bland annat har väktarnärvaro permanentats vardagskvällar, mellan 16:30 - 23:00.

Högskolan har nyligen beslutat om en ny utökad och uppdaterad säkerhet- och krisberedskapsorganisation som nu är under uppbyggnad.

SÄPO uppmanar enskilda medborgare att leva som vanligt men vara uppmärksamma och att följa informationen från myndigheterna. På högskolan gäller ordinarie säkerhetsrutiner. 

Vart ska jag vända mig om jag vill rapportera något avvikande?

Du kan använda e-tjänsten Tipsa polisen på polisen.se eller ringa 114 14 och ange att man vill tipsa polisen. Gäller det pågående brott eller en akut situation ska du alltid ringa 112. 

Här hittar du mer information:

SÄPO - Säkerhetspolisen

MSB – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Polisen - Frågor och svar om den höjda terrorhotnivån

Här kan du läsa mer om kris- och beredskap vid Högskolan Väst

Senast uppdaterad