Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

- Jag hade hört mycket gott om utbildningen innan jag sökte hit och min egen research på internet bekräftade vad jag hade hört, säger Jonathan.

Cisco=kvalitet

Sedan gjorde det naturligtvis inte saken sämre att Högskolan Väst samarbetar med det världsledande nätverksföretaget Cisco och sedan 2009 officiellt är Cisco Academy Training Center för hela Skandinavien.
– Cisco är ju definitivt en kvalitetsstämpel i vår bransch. Att Högskolan Väst är en Cisco-akademi är ett bevis på att utbildningen håller högsta klass, säger Jonathan.

Högskolan Väst har också ett av Nordens största och bäst utrustade nätverkslabb där studenterna tillbringar mycket tid. Och just att utbildningen hela tiden varvar teori och praktik är något Jonathan uppskattar.
– Då lär man sig snabbare och blir förberedd på hur det blir när man kommer ut i arbetslivet.

Tävling ger meriter

Att Jonathan brinner för nätverksteknik visade han prov på i tävlingen Cisco NetRiders, en tävling för nätverksstudenter över hela världen. Tävlingen innehåller både en teoretisk och en praktisk del och Jonathan visade mästarklass och kammade hem segern i Sverige. Nu väntar final på Europanivå där sju vinnare kommer att koras. Dessa får åka till Kalifornien, USA.
– Ja det är naturligtvis en fin merit att ha vunnit. Jag anmälde mig för att testa mig själv och se vad jag klarar av, så det här känns naturligtvis jättebra.

Stort behov på arbetsmarknaden

Högskolan Västs Cisco akademiutbildningar har ett gott rykte bland arbetsgivare och av dem som tog examen våren 2012, har alla idag kvalificerade jobb eller valt att plugga vidare. Jonathan är väldigt nöjd med att han valde Nätverksteknik med IT-säkerhet.
– Min målsättning med utbildningen är att få ett spännande jobb, som till exempel säkerhetskonsult eller nätverksadministratör. Och arbetsmarknaden ser bra ut. Behovet att vår kompetens växer hela tiden.

Senast uppdaterad av Kommunikationsavdelningen