Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

UHR uppmärksammar samverkansinlärning (SI) i senaste uppdateringen av sin svensk-engelska ordlista. Men vad är egentligen SI och samverkansinlärning?

SI-pass är ett frivilligt komplement till undervisningen där organiserade studietillfällen schemaläggs 1-2 gånger i veckan i traditionellt krävande kurser. SI-passen leds av en student som gått och klarat kursen. Lärare går samma kurs som metodhandledare för att bättre förstå och ta tillvara på SI-verksamhet i kurser och program så att det kommer studenter till nytta. 

I metodhandledarutbildningen tar man upp vad SI-PASS innebär, hur det fungerar och implementering av SI-PASS på ett lärosäte (budget, val av lämpliga kurser, rekrytering och utbildning av SI-ledare, uppföljning och utvärdering av programmet). Det Europeiska centret för SI-PASS erbjuder metodhandledarutbildningar kontinuerligt för att underlätta för kollegor planera in sitt deltagande vid en passande tidpunkt.

Du kan läsa mer om SI på hv.se eller läsa mer om kursutbud och anmäla dig på Europeiskt centrum för SI-PASS (lu.se).

Är du nyfiken på hur du kan använda dig utav SI i kombination till din kurs? Kontakta si@hv.se.

Senast uppdaterad