Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Tidslinje med årtal över högskolans utveckling genom åren 1990 till 2020 Tidslinje som vias hur högskolans utveckling 1990-2020

Högskolan Väst - kunskap i samverkan i 30 år

Under åren 1990-2020 har högskolan utbildat tiotusentals studenter och doktorander. Idag har högskolan 675 anställda från att i början ha varit omkring 40. Det finns gästforskare från över 20 olika länder och studenter från hela världen söker sig till högskolans utbildningar.

Vi tror på att demokrati och social välfärd ska gälla för alla. Ett samhälle där mångfald är en tillgång och där alla människors lika värde är en självklarhet. Där du, oavsett vem du är eller var du kommer ifrån, ska ha möjlighet att utbilda dig.

Därför är vi stolta över att i 30 år ha utbildat människor som idag själva jobbar med allt från att utbilda våra barn och ungdomar, se till att du får den vård du behöver, till att vara med och utveckla teknik som förändrar och förbättrar samhället.

Martin Hellström"Våra trettio år ger en möjlighet att titta tillbaka. På alla människor vi nått och vars liv vi förändrat. På vårt engagemang i samhället och hur vi blivit en del av det. På hur vår utbildning och forskning håller toppklass. Det är omöjligt att inte vara glad och stolt över den högskola vi blivit"

Martin Hellström, rektor på Högskolan Väst 

Ett campus för framtiden

Ett campus där möten skapas. Mötet mellan kunskaper, idéer, kulturer och människor. Vårt campus är en kreativ och inspirerande miljö för livslångt lärande och gränsöverskridande samverkan. Med sikte mot 2030 är utvecklingen av nuvarande campus i full gång. Arbetet sker tillsammans med Trollhättans stad, bostadsbolaget Eidar och Kraftstaden Fastigheter. Läs mer om campusutveckling.

Läs allt om högskolans 30 år i vårt bläddringsbara magasin

 

Se filmen om Högskolan Väst 30 år

 

Senast uppdaterad