Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Roy Andersson

Roy Andersson

Professor


Associate Professor

roy.andersson@hv.se H325

Organisationstillhörighet

Anställd på Avdelningen för Industriell ekonomi. Forskar inom teknik, produktionsteknik.

Forskningsintresse

Roy Andersson har en doktorsexamen från Chalmers universitet och är docent i kvalitetsledning och vid Jönköpings universitet. Hans forskningsprojekt handlar om hur man hanterar utbuds- och efterfrågekedjor för att behålla motståndskraft. Nu forskar han kring nya vägtullar och metoder från AL- och AR-teknik för digitalisering av Lean.

Externa uppdrag

Han har varit gästprofessor vid Asian Institute of Technology i Thailand. Sedan 2000 har han varit talare för olika konferenser i flertalet olika länder. Han har tillhandahållit skräddarsydd utbildning inom kvalitet och logistik, särskilt inom Lean, Six Sigma och TQM. Roy har utbildat många chefer och projektledare på Volvo, Ericsson AB, Electrolux och Philip Morris.

Undervisning/handledning

Han har över tjugo års erfarenhet av undervisning och utbildning i teknik och ledning för universitetsstudenter och doktorander samt lärarledare i Sverige och Ryssland.

Publikationer

http://swepub.kb.se/hitlist?q=roy+andersson&d=swepub&m=10&p=1&s=c