Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

- Jag fick chansen att jobba emellan maskiningenjörsutbildningen och magisterprogrammet och det upplever jag som en fördel, det är enklare för mig att koppla ihop det vi studerar med hur det skall användas i arbetslivet, man kan också snabbare sortera ut vad man själv vill fokusera på inom utbildningen. Jag har själv valt bort jobb till förmån för studier eftersom jag siktar högt. En magisterexamen är viktigt för mig eftersom det, på längre sikt, ger mig spetskompetens och mer slagkraft på arbetsmarknaden.

Kompetens inom Robotik är attraktivt på arbetsmarknaden.  Idag går utveckling emot en ökad automatisering så utbildningarna måste ligga steget före, vi som ska jobba inom området måste utbilda oss för morgondagen, nästa stora industriella revolution är digitalisering av industrin (industri 4.0) och jag vill vara med i framkant säger Björn.

Magisterprogrammet är internationellt och många studenter kommer från olika delar av världen,  som Spanien, Kina och Turkiet.
- Det är mycket intressant att höra deras historier, de satsar en hel del för att studera här och att samarbeta med människor med olika bakgrund ger mig ett större perspektiv på saker och ting.  Jag är också öppen för att eventuellt jobba utomlands på sikt, magisterexamen inom Robotik ger många möjligheter för mig i framtiden, säger Björn.

 

Senast uppdaterad