Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Marcus Lillerskog

– Ända sedan barnsben har jag varit löjligt förtjust i film och specialeffekternas magi, säger Marcus.
– Jag har alltid varit intresserad av att teckna och skapa saker. Jag fascineras av möjligheterna som finns med 3D-teknik och vill lära mig att arbeta digitalt, berättar Lotta.

Mångsidig utbildning

Både Lotta och Marcus tycker att utbildningen är mångsidig och ger dem verktyg, både praktiska och teoretiska, för att i framtiden kunna skapa olika typer av produktioner, från början till slut.
– Utbildningen består av ungefär lika delar praktiskt och kreativt arbete som föreläsningar och ”akademiskt skrivande”. Föreläsningarna ger mig en grund att stå på och gör att det praktiska arbetet får mer djup. Det praktiska arbetet varierar mellan olika tekniker, analoga och digitala. Jag har lärt mig att uppskatta skrivandet som ett sätt att reflektera och utvärdera, berättar Lotta.

Projekt i portofolios

Under utbildningen jobbar studenterna i projekt som grundas på konkreta uppdrag, ibland med externa uppdragsgivare. Projekten utgör ett tydligt inslag av AIL i utbildningen. Alla praktiska arbeten dokumenteras i studenternas portfolios. Portfolios ger möjligheten att samla alla sina arbeten och ta med dem genom livet.
– Jag uppdaterar min portfolio hela tiden, säger Marcus.
– Och jag har redan använt min portfolio när jag sökt praktik, säger Lotta. 

Senast uppdaterad