Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Charlotta Ekstrand

– Det var framförallt Co-oputbudet som lockade mig att välja Högskolan Väst. Sen är det mycket enklare att läsa med en klass på plats än att studera på distans. Att få ta del av och uppleva studentlivet är också fantastiskt roligt, säger Charlotta.

Trots det stora avståndet hem gick det snabbt för allt att falla på plats i hennes nya hemstad. Mycket tack vare den bostadsgaranti som finns i Trollhättan.

– Jag har en tiominuterspromenad till högskolan. Det tog en kanske en kvart från att jag började söka lägenhet tills jag fick en, säger Charlotta.

Valet av utbildning var också enkelt för Charlotta efter studenten.

– Jag tyckte det var kul på fysiken och hade väldigt engagerade lärare. Det kändes också bra att läsa vidare eftersom arbetsmarknaden har mycket att erbjuda för elkraftsingenjörer. Det är många som går i pension så det är många nya tjänster som ska fyllas, säger hon.

Redan öppnat sig jobbmöjligheter

Trots att Charlotta inte är färdigutbildad än har det redan börjat öppna upp sig för henne på jobbfronten.

– Jag har haft en Co-opplats på Uddevalla Energi där de har varit jättenöjda med mig. De har erbjudit mig både sommarjobb och extrajobb medan jag fortfarande studerar, säger Charlotta med ett leende.

Vad har du fått göra på Uddevalla Energi?

– Jag har fått göra lite allt möjligt. Jag har gjort lite beräkningar, suttit i driftcentralen, varit ute och besiktigat nätstationer med mera. Det var därför jag valde Uddevalla Energi eftersom det är ett litet företag där man får chansen att göra flera olika saker istället för en sak, som det kan bli om man är på ett större företag.

Det bästa med utbildningen tycker Charlotta har varit just Co-opperioderna.

– Det är ganska långa arbetsperioder, vilket har varit perfekt. Då blir man inte bara sedd som en praktikant, utan vi som studenter har verkligen fått chansen att komma in ordentligt på företagen.

Charlotta vill inte tänka för långt fram i tiden utan tycker att det är ganska skönt att få testa sig fram lite och ha flera dörrar öppna.

– Det är lätt att få jobb inom den här inriktningen i Sverige och du kan bli nästan vad som helst – var som helst, säger Charlotta.

Senast uppdaterad