Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Studenter sitter och pratar med varandra utanför högskolans entré. Foto.
Detta är en kurs som du, som arbetar med äldre, kommer att ha nytta av.
Kursformen är flexibel då du erbjuds förinspelade föreläsningar och kan i din egen takt studera när det passar dig. Kursen består av både teoretiska och praktiska inslag. Där de praktiska inslagen är tänkta att komplettera teorin och bidra till förståelse.
Hur åstadkomma utrymme i vardagen för både äldre människor och vård- och omsorgsgivare att våga sätt ord på sina funderingar och känslor när så behövs?
Föreläsningarna kommer att handla om existentiella samtal och i den praktiska biten lyftes existentiella frågor som handlar om situationer/en situation inom exemeplvis hemtjänsten. Tanken är att detta skall ge dig/er möjlighet att reflektera över dessa situationer; men även olika konkreta verktyg för att hantera dessa samtal. Exempelvis kommer vi att använda DöBra-kortleken.
Det är vår tanke att kursen skall ge grundläggande kunskaper samt inspirera till att förmedla dessa vidare till kollegor i olika sammanhang i omsorgen av äldre.
Två undervisningstillfällen sker via Zoom, introduktion samt redovisning.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

UNDERVISNINGSTID

Blandade tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-88083

START/SLUT

Från v.39 2024 till v.44 2024

EXTRA INFORMATION

Distansundervisning via Zoom, och det gäller måndag den 23 september (kursintro) och måndag den 28 oktober (muntlig presentation och avslutning).

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Magnus Broström