Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En lärare förklarar för två studenter. Foto.
Denna kurs ger dig fördjupad kunskap om hur elektromagnetiska fält påverkar fordonskomponenter och du lär dig att utveckla tekniska lösningar för att minimera störningar i den elektriska drivlinan. I kursen lär du dig även att använda finita elementmetoder för att analysera elektromagnetisk kompatibilitet och dess påverkan på systemet. Efter avslutad kurs kommer du inte bara att ha en fördjupad förståelse för elektromagnetisk kompatibilitet i elfordon utan också färdigheter att analysera, designa och implementera tekniska lösningar på området.
Industri och akademi Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft. Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Kandidatexamen med huvudområdet elektroteknik eller motsvarande, alternativt en motsvarande högskoleingenjörsexamen inom elektroteknik. I utbildningen på grundnivå skall minst 3 hp programmering samt 15 hp matematik ingå. Engelska 6.
Du behöver också godkänt resultat från följande kurs/kurser: MEM500-Modellering av elektriska maskiner och EDF500-Elektrisk design av framdrivningsbatterier och ELD500-Kraftelektronik och elektriska drivsystem eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-15207

START/SLUT

Från v.36 2024 till v.45 2024

EXTRA INFORMATION

Undervisning sker i hybridform. Det går bra att delta i undervisningen i klassrummet eller via zoom. Kursen har 2 fysiska träffar i Trollhättan.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter