Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Studenter sitter och pratar med varandra utanför högskolans entré. Foto.
Denna kurs ger en djupgående förståelse av elektriska drivlinor och dess subsystem. Kursen belyser hur olika system och komponenter interagerar inom den elektriska drivlinan och betonar avancerade dimensioneringsberäkningar utifrån ett systemperspektiv. I kursen kommer du att utveckla din förmåga att analysera och kommunicera resultat både muntligt och skriftligt. Kursen sätter även fokus på etiska och hållbara aspekter inom forsknings- och utvecklingsarbete relaterat till elektriska drivlinor.
Industri och akademi Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft. Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Kandidatexamen med huvudområdet elektroteknik eller motsvarande, alternativt en motsvarande högskoleingenjörsexamen inom elektroteknik. I utbildningen på grundnivå skall minst 3 hp programmering samt 15 hp matematik ingå. Engelska 6.
Du behöver också godkänt resultat från följande kurs/kurser: MEM500-Modellering av elektriska maskiner, EDF500-Elektrisk design av framdrivningsbatterier, ELD500-Kraftelektronik och elektriska drivsystem, ELS600-Elektriska lösningar av stödsystem i fordon, HDP600-Hållbarhet - design och produktion av elfordon och SFE600-Styrsystem för elfordon, eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-15208

START/SLUT

Från v.36 2024 till v.45 2024

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter