Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Två studenter som pratar med varandra utanför campusbyggnad. Foto.
Denna kurs ger en djup förståelse för de elektriska stödsystem som används i fordon idag samt hur dessa kan förbättra egenskaper såsom fordonsprestanda och energieffektivitet. I kursen utforskas även möjligheterna att ersätta traditionella tekniska lösningar med elektriska stödsystem. Genom skriftliga inlämningsuppgifter och muntliga presentationer får du möjlighet att tillämpa dina kunskaper i praktiken samtidigt som du utvecklar viktiga färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden.
Industri och akademi
Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft. Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Kandidatexamen med huvudområdet elektroteknik eller motsvarande, alternativt en motsvarande högskoleingenjörsexamen inom elektroteknik. I utbildningen på grundnivå skall minst 3 hp programmering samt 15 hp matematik ingå. Engelska 6.

Du behöver också godkänt resultat från följande kurs/kurser: MEM500-Modellering av elektriska maskiner och ELD500-Kraftelektronik och elektriska drivsystem eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2024

VÅR 2024

VÅR 2025

VÅR 2025

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 oktober 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-15202

START/SLUT

Från v.13 2024 till v.22 2024

EXTRA INFORMATION

Undervisning sker i hybridform. Det går bra att delta i undervisningen i klassrummet eller via zoom. Kursen har 1 fysisk träff i Trollhättan.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter