Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En hand som bläddrar i bok. Foto.
I denna kurs kommer du att lära dig om hur val av material och tekniska lösningar inom elfordonsindustrin påverkar materialåtgången och energieffektiviteten i produktionen. Kursen belyser inte bara miljöpåverkan såsom utsläpp av växthusgaser och material- och vattenåtgång, utan även etiska aspekter. Du kommer att utforska strategier för återvinning av komponenter i elfordon och lära dig hur principer för cirkulär ekonomi kan tillämpas i produktionen. En viktig del av kursen är att lära sig att genomföra en livscykelanalys för elfordon. Du kommer att få praktiska verktyg och metoder för att bedöma den totala miljöpåverkan från tillverkning till avveckling.
Industri och akademi
Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft. Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Kandidatexamen med huvudområdet elektroteknik eller motsvarande, alternativt en motsvarande högskoleingenjörsexamen inom elektroteknik. I utbildningen på grundnivå skall minst 3 hp programmering samt 15 hp matematik ingå. Engelska 6.
Du behöver också godkänt resultat från följande kurs: ELD500 Kraftelektronik och elektriska drivsystem eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2024

VÅR 2024

VÅR 2025

VÅR 2025

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 oktober 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-15201

START/SLUT

Från v.13 2024 till v.22 2024

EXTRA INFORMATION

Undervisning sker i hybridform. Det går bra att delta i undervisningen i klassrummet eller via zoom. Kursen har 3 fysiska träffar i Trollhättan.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter