Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student på campus. Foto.
Vill du vara med och utveckla framtidens elektriska drivlinor för elfordon? Då är detta kursen för dig! Omställningen till en eldriven fordonsflotta medför en ökad efterfrågan på kompetens inom området elektroteknik. Ingenjörer med expertis inom kraftelektronik och elektriska drivsystem kommer att spela en central roll i samhällets omställning till elektriska fordon. Kursen förmedlar ett helhetsperspektiv kring elektriska drivsystem, där studenterna får fördjupade kunskaper om hur olika komponenter och deras egenskaper påverkar det elektriska drivsystemet. Denna kurs ger behörighet till ytterligare fördjupningskurser inom elektriska styr- och stödsystem.
Industri och akademi
Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft.
Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Kandidatexamen med huvudområdet elektroteknik eller motsvarande, alternativt en motsvarande högskoleingenjörsexamen inom elektroteknik. I utbildningen på grundnivå skall minst 3 hp programmering samt 15 hp matematik ingå. Engelska 6.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2024

VÅR 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 oktober 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-15198

START/SLUT

Från v.03 2024 till v.12 2024

EXTRA INFORMATION

Undervisning sker i hybridform. Det går bra att delta i undervisningen i klassrummet eller via zoom. Kursen har 1 fysisk träff i Trollhättan.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter