Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Kursen vänder sig till dig som är programstudent i sjuksköterskeprogrammet eller i specialistutbildning, men även till dig som är legitimerad sjuksköterska. Är du intresserad av att få fördjupade kunskaper och en ökad handlingsberedskap i akuta situationer? Situationer som kan inträffa såväl utanför sjukhus som inom hälso- och sjukvårdens olika vårdinrättningar? I så fall är den här kursen något för dig.
Under kursen får du både en teoretisk och en praktisk genomgång av ABCDE- omhändertagande. Ett bedömnings och behandlingsystem med en tydlig struktur, som kan användas vid akuta tillstånd såväl kirurgiska som medicinska. Kursen ger dig även fördjupade kunskaper om; akut buksmärta, hjärtsjukdomar och chock, infektionssjukdomar, traumatiska hjärnskador, brännskador, hypotermi samt intoxikationer.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Fullgjorda kursfordringar om 45 högskolepoäng (hp) i omvårdnad samt 15 hp i medicinsk vetenskap inom Sjuksköterskeprogrammet.

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2020

HÖST 2020

VÅR 2021

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 oktober 2019

ANMÄLNINGSKOD

HV-71223

START/SLUT

Från v.04 2020 till v.08 2020

EXTRA INFORMATION

Kursen läses på helfart med minst två schemalagda dagar per vecka.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Magnus Karlsson Maria Emilsson

Frågor om mina studier

studievagledning@hv.se