Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En lärare förklarar för två studenter. Foto.
Kursen vänder sig till dig som är programstudent i sjuksköterskeprogrammet eller i specialistutbildning, men även till dig som är legitimerad sjuksköterska. Är du intresserad av att få fördjupade kunskaper och en ökad handlingsberedskap i akuta situationer? Situationer som kan inträffa såväl utanför sjukhus som inom hälso- och sjukvårdens olika vårdinrättningar? I så fall är den här kursen något för dig.
Under kursen får du både en teoretisk och en praktisk genomgång av ABCDE- omhändertagande. Ett bedömnings och behandlingsystem med en tydlig struktur, som kan användas vid akuta tillstånd såväl kirurgiska som medicinska. Kursen ger dig även fördjupade kunskaper om; akut buksmärta, hjärtsjukdomar och chock, infektionssjukdomar, traumatiska hjärnskador, brännskador, hypotermi samt intoxikationer.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Fullgjorda kursfordringar om 45 högskolepoäng (hp) i omvårdnad samt 15 hp i medicinsk vetenskap inom Sjuksköterskeprogrammet.

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2023

HÖST 2023

VÅR 2024

VÅR 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

17 april 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-72940

START/SLUT

Från v.35 2023 till v.39 2023

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter