Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student som bläddrar i kurslitteratur. Foto.
I och med den ökande efterfrågan på eldrivna fordon så ökar också behovet av kvalificerade yrkespersoner som kan arbeta på ett säkert och effektivt sätt med dessa avancerade teknologier. Denna kurs ger dig de nödvändiga kunskaperna för att utföra riskbedömningar och skapa en riskfri miljö kring elektriska drivlinor och energilagringssystem. En betydande del av kursen kommer att fokusera på att ge dig förståelse för de faror som är förknippade med arbete med eller i närheten av farlig spänning, t.ex. i batterier och andra komponenter för elfordon. Du kommer att lära dig om bästa praxis för hantering, underhåll och förebyggande säkerhetsåtgärder för att minimera potentiella risker.
Industri och akademi
Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft. Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Kandidatexamen med huvudområdet elektroteknik eller motsvarande, alternativt en motsvarande högskoleingenjörsexamen inom elektroteknik. I utbildningen på grundnivå skall minst 3 hp programmering samt 15 hp matematik ingå. Engelska 6.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2025

VÅR 2025

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 oktober 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-25004

START/SLUT

Från v.04 2025 till v.13 2025

EXTRA INFORMATION

Undervisning sker i hybridform. Det går bra att delta i undervisningen i klassrummet eller via zoom. Kursen har 2 fysiska träffar i Trollhättan.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter