Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student på campus. Foto.
Att ha sår kan vara en problematisk situation för patienten och utgöra ett lidande. En del sår ger ständig smärta, sår kan lukta illa, vara vätskande och sår kan vara stigmatiserande. Det finns olika typer av sår och inom sårläkning har det skett en omfattande forskning och metoderna utvecklas hela tiden. Att behandla sår är en omfattande arbetsuppgift för sjuksköterskor inom de flesta discipliner.
Kursen i sår och sårbehandling utgår ifrån en personcentrerad och evidensbaserad omvårdnad och behandling samt egenvård där innehållet också fokuserar undervisning av patienter, närstående och annan vårdpersonal.
I kursen studeras olika sårtyper, sårbehandlingar och sårbehandlingsprodukter, smärta, nutrition, livsstil, inflammation, infektionstillstånd och smittspridning. Provtagning, diagnostik, bedömnings-instrument och upprättande av sårbehandlingsplan ingår också liksom etiska, rättssäkra och hälsoekonomiska aspekter.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Sjuksköterskeexamen samt svenska 3

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2023

HÖST 2023

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

17 april 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-72974

START/SLUT

Från v.35 2023 till v.44 2023

EXTRA INFORMATION

Kursen läses på halvfart med en schemalagd dagar per vecka, tisdag.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter