Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Två studenter som pratar med varandra utanför campusbyggnad. Foto.
Att ha sår kan vara en problematisk situation för patienten och utgöra ett lidande. En del sår ger ständig smärta, sår kan lukta illa, vara vätskande och sår kan vara stigmatiserande. Det finns olika typer av sår och inom sårläkning har det skett en omfattande forskning och metoderna utvecklas hela tiden. Att behandla sår är en omfattande arbetsuppgift för sjuksköterskor inom de flesta discipliner.
Kursen i sår och sårbehandling utgår ifrån en personcentrerad och evidensbaserad omvårdnad och behandling samt egenvård där innehållet också fokuserar undervisning av patienter, närstående och annan vårdpersonal.
I kursen studeras olika sårtyper, sårbehandlingar och sårbehandlingsprodukter, smärta, nutrition, livsstil, inflammation, infektionstillstånd och smittspridning. Provtagning, diagnostik, bedömnings-instrument och upprättande av sårbehandlingsplan ingår också liksom etiska, rättssäkra och hälsoekonomiska aspekter.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Sjuksköterskeexamen samt svenska 3

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-78433

START/SLUT

Från v.36 2024 till v.45 2024

EXTRA INFORMATION

Kursen läses på halvfart med en schemalagd dagar per vecka, tisdag.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Kursplanen är ej publicerad