Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student som bläddrar i kurslitteratur. Foto.
Verksamhetsstrategi spelar en avgörande roll i dagens globala affärsmiljö, och vår kurs kommer att ge dig en djupare förståelse för hur strategiska beslut och strategisk planering kan påverka företagens framgång och konkurrenskraft.
I denna kurs kommer du att utveckla en djupare förståelse för relationerna mellan företagsstrategi och produktionsstrategi samt lära dig om olika försörjningskedjor och produktionskedjor. Vi kommer också att utforska begrepp som differentiering, kostnadsfördelar, teknik- och processtrategi, strategiska inköp och leverantörskontrakt samt strategier för effektiv kundhantering.
Genom att tillämpa analytiska verktyg och metoder kommer du att kunna analysera och bedöma olika verksamhetsstrategier utifrån leverantörs-, kund-, konkurrent- och tillväxtperspektiv. Du kommer att få insikter i hur dessa strategier kan påverka företagens konkurrenssituation och framgång.
Kursen erbjuder en omfattande introduktion till verksamhetsstrategi och ger dig de kunskaper och verktyg du behöver för att kunna fatta informerade beslut inom detta område. Vårt fokus ligger på att tillhandahålla praktiska tillämpningar och verkliga fallstudier för att ge dig en välgrundad förståelse för ämnet
Industri och akademi
Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft.
Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, blankett finns på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Godkända kurser om 90 hp inom ämnesområdet teknik varav minst 15 hp på nivå 61-90 hp eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Campus

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2024

VÅR 2024

VÅR 2025

VÅR 2025

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 oktober 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-33344

START/SLUT

Från v.11 2024 till v.16 2024

EXTRA INFORMATION

Frågor om utbildningen ställs till produktionskurser@hv.se

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter