Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Som distansstudent tar du del av inspelade föreläsningar via Högskolan Västs lärplattform DisCo Filmerna är oftast egenproducerade inspelningar i studio, men kan även vara filmade föreläsningar i klassrum. Även andras produktioner, OER-objekt (Open Education Resources), kan förekomma. Filmerna distribueras oftast i strömmande format.

I vissa online-kurser och e-möten använder Högskolan Väst tjänsten Adobe Connect. Adobe Connect är helt nätbaserat, vilket innebär att ingen programinstallation behövs och du deltar i e-mötet genom en klickbar länk. Du behöver installera Adobe Flash Player, och för att sända bild behöver du en webbkamera. Vid Adobe Connect-möten är det viktigt att tänka på att du måste använda ett headset med mikrofon för att sända och ta emot ljud. Har du inte det och det finns fler än två mötesdeltagare finns det risk för eko/rundgång. Även möten via Skype for Business kan förekomma. 

Som distansstudent har du möjlighet att få böcker hemskickade. Läs mer på bibliotekets sida om distansstudier.

Utbud distanskurser våren 2018 

Kurs, Grundnivå


Kurs, Avancerad nivå


Senast uppdaterad av Britt-Marie Sjöholm