Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Som distansstudent tar du del av inspelade föreläsningar via Högskolan Västs lärplattform DisCo Filmerna är oftast egenproducerade inspelningar i studio, men kan även vara filmade föreläsningar i klassrum. Även andras produktioner, OER-objekt (Open Education Resources), kan förekomma. Filmerna distribueras oftast i strömmande format.

Som distansstudent har du möjlighet att få böcker hemskickade. Läs mer på bibliotekets sida om distansstudier.

ADOBE CONNECT

I vissa online-kurser och e-möten använder Högskolan Väst tjänsten Adobe Connect. Adobe Connect är helt nätbaserat, vilket innebär att ingen programinstallation behövs och du deltar i e-mötet genom en klickbar länk. Du behöver installera Adobe Flash Player, och för att sända bild behöver du en webbkamera. Vid Adobe Connect-möten är det viktigt att tänka på att du måste använda ett headset med mikrofon för att sända och ta emot ljud. Har du inte det och det finns fler än två mötesdeltagare finns det risk för eko/rundgång.

ZOOM

Webbmötesverktyget Zoom är en ny tjänst som kommer att startas upp under hösten 2018. Den är helt nätbaserad och kommer på sikt att ersätta Adobe Connect. Även med denna tjänst är det viktigt att använda headset för att undvika rundgång. Här är en kort film om hur det kan se ut när man ansluter till ett zoom-möte. 

SKYPE FOR BUSINESS

Även möten via Skype for Business kan förekomma. 
Om du inte har programvaran Skype for Business i din dator, kan du titta på filmen nedan om hur man kommer igång med Skype for Business webbapp.

 

Senast uppdaterad av Britt-Marie Sjöholm