Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Denna tjänst kommer att inkludera undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskning i nära samarbete med våra industripartners inom elektroteknik med ett särskilt fokus på energilagring och batteriåtervinning. Den övergripande forskningsvisionen för gruppen är att bli en internationellt erkänd forskargrupp som ger både studenterna och branschen bästa möjliga förutsättningar.

När det gäller elektrifieringen är våra ambitioner att bygga upp en högeffektiv, pris- och produktionskonkurrenskraftig testbädd som ska vara i drift 2022. Inom denna ram planerar vi att bygga en demonstratorcell för automatisk demontering av batterier. Återvinning av batterier är ett centralt område eftersom det har potential att avsevärt minska vår miljöpåverkan. Målet är att lösa kedjan från automatisering av demontering, upprättande av en beredningsprocess, stabilisering och passivering till den slutliga metallurgiska återvinningsprocessen. Förmågan att bedriva utbildning och forskning inom detta område är avgörande på grund av den snabba utvecklingen som pågår och många tillverkningsföretag i vår region behöver stöd.

Forskningsområde

  • Teknik
  • Elektroteknik och elektronik
  • Produktionsteknik

Forskningsmiljö / Institution

  • Institutionen för ingenjörsvetenskap

Projektledare

Forskningsfinansiär

  • KK-Stiftelsen

Projekttid

2022 - 2026

Senast uppdaterad