Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Lärare och två studenter samtalar. Foto
Kursen ger en översikt inom tillverkningsmetoder för additiv tillverkning (AM eller 3D-printning). Olika processer för tillverkning av 3D-strukturer studeras, såsom laser med tillsatsmaterial i form av tråd, laser med pulver via munstycke, pulverbädd/sintring och 3D-printning med plast. Fördelar och nackdelar med olika processer tas upp samt kostnads- och tidsåtgång vid införande i en tillverkningsprocess. Olika exempel på tillämningar såsom tillverkning av specifika produkter, verktygshållare eller fixturer tas upp.
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om additiv tillverkning och/eller står i valet att investera i ny utrusning eller precis gjort detta.

Industri och akademi

Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för Prodex projektet. Prodex syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den Svenska industrins konkurrenskraft.
Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet
Du behöver också: Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c eller Matematik D

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2024

VÅR 2024

VÅR 2025

VÅR 2025

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 oktober 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-33343

START/SLUT

Från v.05 2024 till v.10 2024

EXTRA INFORMATION

Studera på distans
Undervisning genomförs med en schemalagd föreläsning på Campus, övriga föreläsningar genomförs via Zoom.
Frågor om utbildningen ställs till produktionskurser@hv.se

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter