Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student som bläddrar i kurslitteratur. Foto.
Kryptovalutor och blockkedjor har revolutionerat det finansiella landskapet och tekniken bakom utvecklas snabbt. Den här kursen ger dig verktygen för att förstå tekniken bakom genom en kombination av teori, praktiska övningar och inlämningsuppgifter.
Kursen börjar med en introduktion till Bitcoin, Ethereum och blockkedjor. Därefter går vi närmare in på tekniken bakom autentisering och effektiva betalningar med Bitcoins Lightningnätverk. Smarta kontrakt utgör huvuddelen av kursen och här får du en möjlighet att utforska tekniken bakom smarta kontrakt och de vanligaste tjänster de tillhandahåller. Exempel på tjänster är: spårning av ägande, NFT:er, decentraliserade finansiella tjänster (DeFi), bryggor och decentraliserade autonoma organisationer (DAO). Sist i kursen kommer du att ha möjlighet att presentera dina kunskaper genom ett seminarium där du kan välja ditt eget ämne inom området.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2025

VÅR 2025

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 oktober 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-33368

START/SLUT

Från v.05 2025 till v.16 2025

EXTRA INFORMATION

Studera på distans
Inspelat material. Digitala tillfällen en gång i veckan.

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter