Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Bild över campus, från ett av våningsplanen. Foto.
Historisk kriminologi är en underdisciplin till kriminologi och handlar om att skapa förståelse för nutida problematiker genom att anlägga historiska perspektiv. Varför har brottsligheten utvecklats som den gjort över längre tid? Hur har brottsbekämpning och kriminalpolitik förändrats i takt med samhällsutvecklingen? Vad kan vi lära om vår nuvarande situation genom att förstå hur det var förr? I denna kurs får du lära dig grundläggande historiskt kriminologiska perspektiv, får en förståelse för vikten av historisk förståelse av samhället och får tillgång till grundläggande verktyg för att själv kunna göra en historiskt kriminologisk analys. Kursen vänder sig till alla dem med ett intresse för historiska perspektiv på brott, brottsbekämpning och kriminalpolitik. Personer med tidigare kunskaper inom antingen historia eller kriminologi kan använda kursen som ett tillfälle till både breddning och fördjupning.
Kursen ges på svenska, men litteratur på engelska förekommer.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2024

VÅR 2024

VÅR 2025

VÅR 2025

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 oktober 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-75539

START/SLUT

Från v.03 2024 till v.12 2024

EXTRA INFORMATION

Schemalagda träffar och examinationer via Zoom. Examinationer är förlagda till dagtid med det finns stor möjlighet att i övrigt själv disponera sin tid, bland annat med hjälp av inspelade föreläsningar.
Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter