Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En hand som bläddrar i bok. Foto.
Allt fler industrier har upptäckt möjligheterna med 3D printing baserat på metallpulver. Det finns stora vinster med att använda tillverkningsprocesser baserade på metallpulver, både ekonomiska och miljömässiga.
Denna kurs tar upp hur metallpulver tillverkas och används i dagens industri. Kursen fokuseras främst på tillverkning av metallpulver och vilka egenskaper metallpulver har, med tillhörande standarder. Kursen introducerar även exempel på processer som använder metallpulver inom tillverkningsindustri och tillhörande applikationer. Syftet med kursen är att ge deltagarna en god introduktion till- och förståelse för pulverteknologi och tillhörande hållbarhetsaspekter
Industri och akademi
Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft.
Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, blankett finns på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Godkända kurser om 90 hp inom ämnesområdet teknik varav minst 15 hp på nivå 61-90 hp eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2024

VÅR 2024

VÅR 2025

VÅR 2025

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 oktober 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-33345

START/SLUT

Från v.11 2024 till v.16 2024

EXTRA INFORMATION

Studera på distans
Undervisning genomförs med en schemalagd föreläsning på Campus, övriga föreläsningar genomförs via Zoom.
Frågor om utbildningen ställs till produktionskurser@hv.se

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter