Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Två studenter som pratar med varandra utanför campusbyggnad. Foto.
Kursen ger en översikt av metoder för oförstörande provning, inspektion, med tillämpningar mestadels från tillverkningsindustrin. Vi kommer att lägga extra stort fokus på inspektion av svetsar och additivt tillverkat material, och det är nästan uteslutande metall-produkter som adresseras. Exempel på provningsmetoder som kan komma att adresseras är ultraljud, virvelström, termografi, akustisk resonans, akustisk emission, röntgen och röntgentomografi.
Kursen är inte certifierande, utan ska ses som ett komplement till den typen av utbildningar. Vidare så ges den på svenska men mycket av litteraturen är skriven på engelska.
I kursen vänder vi oss till dig som vill lära dig mer om oförstörande provning, kanske jobbar du i dagsläget inom material- och processutveckling eller industriell design och konstruktion och vill förbättra din kommunikation med utförare av oförstörande provning (inom eller utanför din egen organisation); eller så kanske du står inför större förändringar i ditt nuvarande upplägg kring oförstörande provning, kanske med nya processer såsom additiv tillverkning eller en ökad digitalisering, och behöver höja blicken och sätta det förändringsarbetet i ett sammanhang.
LÄS MER OM KURSERBJUDANDET
Industri och akademi Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft. Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, blankett finns på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Godkända kurser om 90 hp inom ämnesområdet teknik varav minst 15 hp på nivå 61-90 hp eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2024

VÅR 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 oktober 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-33346

START/SLUT

Från v.11 2024 till v.16 2024

EXTRA INFORMATION

Studera på distans
Undervisning genomförs med en schemalagd föreläsning på Campus, övriga föreläsningar genomförs via Zoom.
Frågor om utbildningen ställs till produktionskurser@hv.se

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter