Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En lärare förklarar för två studenter. Foto.
Kursen ger en inblick i utmaningar och möjligheter som uppkommer vid design och införsel av digitala system som på olika sätt utnyttjar Artificiell Intelligens (AI). Utgångspunkten är klassisk användbarhetsforskning (User Experience, UX) som sedan byggs på med utvärderingsriktlinjer specifikt framtagna för AI-baserade interaktiva system ("user-centered AI"). Efter att ha tagit kursen kan studenterna kritiskt granska existerande interaktiva AI-lösningar inom företag och organisationer samt fatta väl avvägda beslut om hur och var AI-stöd skulle kunna föras in i existerande workflows och processer.
Industri och akademi
Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ett av våra utbildningsprojektet. Projektet syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den svenska industrins konkurrenskraft.
Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. Glöm inte att bifoga meritförteckning om du söker baserat på arbetslivserfarenhet, blankett finns på vår hemsida www.hv.se/produktionskurser.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Godkända kurser om 90 hp inom ämnesområdet teknik varav minst 15 hp på nivå 61-90 hp eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2024

VÅR 2024

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 oktober 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-33349

START/SLUT

Från v.17 2024 till v.22 2024

EXTRA INFORMATION

Studera på distans
Undervisning genomförs med en schemalagd föreläsning på Campus, övriga föreläsningar genomförs via Zoom.
Frågor om utbildningen ställs till produktionskurser@hv.se

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter