Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Bild över campus, från ett av våningsplanen. Foto.
Hållbar utveckling innebär en omställning från nuvarande ohållbara tillstånd inom många områden av tillvaron. Material är ett nyckelområde, eftersom alla saker omkring oss består av material. Tillverkningsindustrin och så gott som alla jobb är också på olika sätt beroende av material. Dessutom vet vi att material-produktion och materialanvändning står för en stor del av global miljö- och klimatpåverkan. I denna kurs kommer principerna för hur material och hållbarhet hänger ihop behandlas för att kunna förstå och bidra till lösningar.
Stålproduktion och cementframställning är några av de konstruktionsmaterial som har störst utsläpp av växthusgaser och därför har diskuterats flitigt men material för elfordon (batterier, magneter, halvledare) och flygindustrin (superlegeringar) är också högintressanta ur hållbarhetssynpunkt. Denna kurs behandlar några grundläggande hållbarhetsutmaningar vi har och olika verktyg för att lösa dem.
Denna kurs ges på distans med on-line träffar. Varje vecka behandlas ett tema med föreläsning, text- och videomaterial, gemensam aktivitet samt inlämningsuppgift med uppföljning.
Industri och akademi
Denna kurs är framtagen i samverkan med industrin inom ramen för ExSus projektet. ExSus syftar till att ge kurser på avancerad nivå till en mix av studenter och yrkesverksamma för att förstärka den Svenska industrins konkurrenskraft.
Vi tillämpar validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.
Läs mer om kurserbjudandet
SCHEMA
28 aug kl 13:00-16:00 ZOOM 4 sept kl 13:00-16:00 ZOOM 11 sept kl 13:00-16:00 ZOOM 18 sept kl 13:00-16:00 ZOOM 29 sept kl 13:00-16:00 ZOOM
Preliminärt schema. Från kursstart gäller schema uppdaterat på kursens Canvassida.

Om behörighet och validering

På denna kurs tillämpar vi validering av arbetslivserfarenhet, vilket innebär att det sker en strukturerad bedömning av kompetens utifrån både formella meriter (betyg, examensbevis) och arbetslivserfarenhet. Bedömningen görs för att avgöra om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen.

För att vi ska kunna validera, bifogar du din meritförteckning under fliken "Meriter" på antagning.se när du gör din anmälan. Meritförteckningen ska innehålla:

Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet

Utbildningar
Påskrift av din närmaste chef
Använd vår mall för meritförteckning som du finner under menyn OM BEHÖRIGHET OCH VALIDERING på vår websida www.hv.se/produktionskurser.

Do not forget to attach a description if you are applying based on work experience, a form is available on our website www.hv.se/produktionskurser.

.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Godkända kurser om 90 hp inom ämnesområdet teknik varav minst 15 hp på nivå 61-90 hp eller motsvarande.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2023

HÖST 2023

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

17 april 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-33309

START/SLUT

Från v.35 2023 till v.39 2023

EXTRA INFORMATION

Frågor om utbildningen ställs till produktionskurser@hv.se
Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter