Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Fem studenter som pratar med varandra inne på campus. Foto.
Kursen vänder sig till dig som har kandidatexamen eller yrkesexamen om 180 hp i en utbildning inom vård, medicin eller rehabiliteringen, går på kvartsfart, är helt fristående, och lärmaterial finns på kursens lärplattform. Utöver kursböcker består lärmaterialet av filmer, poddar, filmade föreläsningar och vetenskapliga artiklar. Vid tre tillfällen har du schemalagd aktivitet i form av webbinarium tillsammans med övriga kursdeltagare.
Kursen består av tre moduler där vi behandlar begrepp, teorier och definitioner kopplade till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) och dess påverkan på funktionsvariation och sjukdom. Kursen ska ge dig kunskap och förståelse om SRHR och hur SRHR kan främjas utifrån din professionella roll.
SRHR är en viktig del av hälsa samtidigt som ämnet kan upplevas som utmanande att kommunicera om i vård, omsorg och rehabilitering. Kursen fokuserar på hur normmedvetenhet, professionella attityder och kunskap kan främja SRHR samt kommunikation om SRHR vid funktionsvariation och sjukdom. Kursen ger dig möjlighet att diskutera och reflektera över egna och professionella attityder och erfarenheter, aktuell forskning samt behovet av kontinuerligt professionellt lärande inom SRHR. Kursen introducerar också kommunikationsmodeller som kan främja SRHR vid funktionsvariation och sjukdom.

FAKTA


NIVÅ

Avancerad nivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Sjuksköterskeexamen, Arbetsterapeutexamen, Sjukgymnastexamen, Fysioterapeutexamen eller motsvarande samt svenska 3.

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

VÅR 2025

VÅR 2025

UNDERVISNINGSTID

Dagtid

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-78621

START/SLUT

Från v.36 2024 till v.03 2025

EXTRA INFORMATION

Undervisnig sker genom schemalagda aktiviter via Zoom vid 3 tillfällen á 2 tim.
Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter