Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Lärare och två studenter samtalar. Foto
Kursen ger grundläggande kunskaper om svenskans grammatik och fonologi ur ett andraspråksperspektiv. Vidare ger den också grundläggande kunskaper om olika teorier för läs- och skrivutveckling på såväl modersmålet som andraspråket.
Studierna är helt nätbaserade och består av inspelade föreläsningar, som finns tillgängliga under en längre tid. Några undervisningstillfällen samt examinationer genomförs via e-klassrum, och för detta behöver du ett headset och webbkamera. Därutöver disponerar du som distansstudent själv din tid. Kursen ges på halvfart, 50%
Kursen förutsätter god datorvana samt tillgång till Internet. Kursen är inte en färdighetskurs i svenska och ställer höga krav på att behärska svenska i både tal och skrift i ett akademiskt sammanhang.
Grammatik, fonetik och litteracitetsutveckling (15 hp), som består av delkurserna:
>>Grammatik och fonetik i ett andraspråksperspektiv (7,5 hp),
>>Litteracitetsutveckling (7,5 hp).
För ytterligare information om vad det innebär att studera på distans se: https://www.hv.se/student/ny-student/distansstudent/
För ytterligare information om behörighet: https://www.skolverket.se/regler-och-ansvar/lararlegitimation-och-forskollararlegitimation.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2024

VÅR 2024

HÖST 2024

HÖST 2024

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 oktober 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-51015

START/SLUT

Från v.03 2024 till v.22 2024

EXTRA INFORMATION

Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter