Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Student som bläddrar i kurslitteratur. Foto.
Verksamhetsstrategi handlar om att organisera människor och resurser för att erhålla en konkurrensfördel vid skapandet av produkter och tjänster till kunder, dvs hur kan ett företag bäst organisera och anskaffa resurser för att leverera sin produktportfölj till kunder på bästa möjliga sätt.
För att kunna fatta informerade beslut angående verksamhetsledningen ger denna kurs en grund för olika analytiska metoder. Dessa metoder ger studenten ett konceptuellt ramverk för att förstå kopplingen mellan hur ett företag hanterar sin verksamhet och hur väl verksamheten matchar företagets marknadsefterfrågan.
Kursen fokuserar på frågor kring ”Var befinner sig företaget”, uppdrag och vision "Vilka områden eller aktiviteter ska företaget verka inom?" och på frågor om strategi och verksamhet "Hur kan vi prestera mer effektivt inom detta område?". Vidare innefattar kursen att täcka både strategiformulering "Vad ska vår strategi vara?" och strategiimplementering "Vad behöver vi göra för att få den här strategin att fungera?".
Kursen mål är att utveckla förståelse för de praktiska aspekterna av verksamhetsstrategi, att genomföra strategiska analyser, beslut och åtgärder som organisationer vidtar för att skapa hållbara konkurrensfördelar med hänsyn till både de interna organisatoriska förhållandena och på grund av de förändringar som krävs i den operativa strategin med en förändrad omgivning.
Kursen ges huvudsakligen via distansundervisning i flexibel, nätbaserad form i kombination med flera onlineföreläsningar. Onlineföreläsningar inkluderar handlednings/ rapporteringsmöten samt examination med hjälp av webbaserade mötessystem. Vissa kursträffar är obligatoriska.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

STUDIETAKT

Deltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


HÖST 2024

HÖST 2024

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

15 april 2024

ANMÄLNINGSKOD

HV-33331

START/SLUT

Från v.36 2024 till v.50 2024

EXTRA INFORMATION

Studera på distans

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter