Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

En hand som bläddrar i bok. Foto.
Kurspaketet Webbdesigner vänder sig till dig med stort intresse för webben och som vill kunna designa och producera professionellt innehåll för webben. I kurserna blandas teori med praktik inom områden som grafisk design, HTML och CSS samt programmering. Vi går också igenom aktuella koncept inom branschen som exempelvis User Experience Design (UXD), responsiv design och den semantiska webben. Efter avslutat kurspaket ska du kunna skapa en avancerad webbplats med design och funktion som har användaren i fokus.
Undervisningen bedrivs som föreläsningar, seminarier och laborationer vilket ställer krav på självständigt arbete. Utbildningen ges helt nätbaserad. Följande delkurser om vardera 7,5 hp ingår i utbildningen:
  • Grafisk design för webb
  • Webbutveckling med HTML och CSS
  • Designprocesser för digitala projekt
  • Grundläggande javascriptprogrammering
  • Avancerad webbutveckling med HTML och CSS
  • Webbprogrammering
  • Javascriptramverk
  • Tillämpad webbutveckling
Studiegång
Studera på distans
Kurspaketet ges helt nätbaserat. Inspelade föreläsningar, fritt för student att se dem när de vill. Seminarium kan förekomma. Vi försöker förlägga dessa både dagtid och kvällstid så gott vi kan. Det förekommer många olika typer av grupparbeten, och det är ofta upp till grupperna när, var och hur de genomförs. Kurserna examineras genom hemtentamen samt inlämningsuppgifter förekommer. Olika tider, oftast obundna i tid på dygnet. Tekniken som används är blandat, filmer på diverse streamingtjänster, videokonferens via Zoom och diskussionsforum i lärplattformen Canvas. Sedan använder vissa kurser specifika programvaror för till exempel övningar. Undervisningen är på helfart och vi rekommenderar inte att studenter arbetar eller studerar på annan utbildning heltid samtidigt som sina studier på denna utbildning.

FAKTA


NIVÅ

Grundnivå

BEHÖRIGHETSKRAV

Grundläggande behörighet

STUDIETAKT

Heltid

UNDERVISNINGSFORM

Distans

UTBILDNINGSTILLFÄLLEN


VÅR 2024

VÅR 2024

VÅR 2025

VÅR 2025

UNDERVISNINGSTID

Varierande tider

SISTA ANMÄLNINGSDAG

16 oktober 2023

ANMÄLNINGSKOD

HV-11007

START/SLUT

Från v.03 2024 till v.02 2025

Behöver du hjälp?

Behörighet, urval, antagning, studievägledning och övriga frågor

Kontakta Servicecenter

Frågor om utbildningens innehåll

Stefan Nilsson
KURSER SOM INGÅR I KURSPAKETET