Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Att ha erövrat en väl utvecklad läsförmåga inklusive förmågan att kritiskt granska, analysera, tolka och skriva olika typer av texter är en viktig förutsättning både för att kunna ta sig vidare inom utbildningssystemet och för att kunna hantera de krav och förväntningar som ställs på individen i dagens samhälle.
Lika viktigt är en väl utvecklad muntlig språkfärdighet för att kunna synliggöra och argumentera för olika ställningstaganden och delta i olika praktiker. Att skapa förutsättningar för alla elever att utveckla sådana kunskaper och färdigheter är därför ett av skolans viktigaste uppdrag.
I föreliggande pilotstudie är projektdeltagarna specifikt intresserade av hur läraren didaktiskt skapar förutsättningar för elever att utveckla de ämnesspecifika förmågorna inom svenskämnet som ingår i det som Young diskuterar i termer av powerful knowledge (2013).
Studien riktar specifikt in sig på kamratrespons och de språkliga vinster som formativ bedömning kan få både för den som ger och den som tar emot respons.
Syftet med projektet är att förstärka undervisningsverksamheten genom att undersöka och utveckla de didaktiska strategier som arbetet med kamratrespons möjliggör.
Aroseniusskolan, Älvängen
Rektor: Åse Wall
Biträdande rektor: Annika Wessberg
Lyrfågelskolan, Trollhättans stad
Rektor: Claes Hellborg
Slättbergsskolan, Trollhättans stad
Rektor: Fredrik Angelteg
2021 - 2022