Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Projektet syftar till att använda en "Gränsgångare" (från GKN till UW) för att förbättra förståelsen för utmattningsbeteendet hos additivt tillverkat material för att långsiktigt kunna förutsäga utmattningslivslängden för AM-delar.
Teknik färdplan/plankoppling:
AM-delar är en av de viktigaste strategiska områdena för GKN, som en ny teknik som förbättrar hållbarheten. En av de mest utmanande aspekterna idag är att förstå utmattningsbeteendet hos AM-delar.
Mål:
Projektet syftar till att använda en "Gränsgångare" (från GKN till UW) för att förbättra förståelsen för utmattningsbeteendet hos additivt tillverkat material för att långsiktigt kunna förutsäga utmattningslivslängden för AM-delar. Den kommer att fokusera på sprickmekaniskt beteende på fysiskt korta sprickor och ytans effekt på utmattningslivslängden. Detta projekt ses som en bas för framtida fördjupningsprojekt inom NFFP-paraplyet.
Resultat:
Förbättrad kunskap om toppmoderna inom området AM-trötthet – i Sverige och internationellt. Ansluta och samla information från pågående PODFAM- och CAM2-projekt och förlänga dessa resultat till ett liv. Projektet ska stärka samarbetet mellan Högskolan Väst-GKN inom området AM-forskning.
2023 - 2024