Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Att förbereda innan studenten kommer

Kolla med er personalavdelning vad som behöver göras inför studentens ankomst. Behöver studenten ett anställnings-id, dator, passerkort, arbetstelefon, inloggningsuppgifter, arbetskläder, plats, verktyg? Kräver ert företag att studenten ska ha gjort hälsokontroll och drogtester? Meddela studenten detta i god tid!

Utse minst en person som ska vara handledare och kontaktperson som studenten kan vända sig till under sin Co-opperiod. Handledaren kommer att vara en viktig person för att både ni och studenten skall få ut mesta möjliga av arbetsperioden. Studenten bör få vägledning och feedback från handledaren med jämna mellanrum under Co-opperioden. På så sätt kommer studenten bättre kunna leva upp till och motsvara företagets förväntningar.

Tänk på att informera den avdelning/projektteam där studenten ska jobba, innan studenten kommer, så att alla är medvetna om tillskottet. Ordna också gärna en ”backup” för handledaren för de tillfällen som ordinarie inte är på plats.

Introduktion

Ordna gärna någon form av introduktionsmöte med nyckelpersoner som studenten kommer att ha kontakt med under sin Co-opperiod. Ta gärna en tur runt på företaget och visa var funktioner som studenten kan behöva under sin arbetsperiod finns.

Visa studenten dennes arbetsplats och gå igenom regler och förväntningar rörande telefon, internetanvändning, arbetstider, eventuella tidredovisningssystem, start och slutdatum på perioden. I vissa fall kan det vara bra att studenten har en alternativ uppgift av mer rutinartad karaktär som kan användas vid de tillfällen som kanske inte handledaren är på plats.

Senast uppdaterad