Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vi behöver fler lärare som ger andra nya perspektiv, som peppar och lyssnar. Som kan få andra att samarbeta. Som är ifrågasättande och förstående. Är det du? Hos oss kan du läsa till lärare i förskola, grundskola och gymnasiet.  Med en lärarutbildning har du stora möjligheter att välja var du vill arbeta efter examen.

Förskola

Som förskollärare jobbar du med de allra yngsta barnen och stöttar dem i deras utveckling fram till det är dags att börja skolan. Hos oss kan du läsa: 

Förskollärarprogrammet

Låg- och mellanstadiet

Som grundlärare på låg- och mellanstadiet väcker du nyfikenhet, utmanar elevers tänkande och stöttar dem i sökandet efter kunskap. Du lägger en viktig grund för lärandet. Hos oss kan du läsa: 

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem: Idrott och hälsa (Arbetsintegrerad lärarutbildning), 180 hp 
Grundlärarprogrammet - förskoleklass och åk 1-3
Grundlärarprogrammet - åk 4-6 (arbetsintegrerad lärarutbildning)

Högstadiet

Som ämneslärare på högstadiet inspirerar och peppar du eleverna i dina specialämnen. Hos oss kan du välja att läsa till ämneslärare åk 7-9 i följande ämnen:

Engelska
Samhällskunskap
Svenska

Gymnasiet

Som ämneslärare på gymnasiet fördjupar du ungdomars kunskaper i dina specialämnen. Hos oss kan du välja att läsa till ämneslärare i gymnasieskolan i följande ämnen:

Engelska
Samhällskunskap 
Svenska 
 

Andra vägar till att bli lärare

Kompletterande pedagogisk utbildning

Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vänder sig till dig som redan har högskolestudier i de ämnen som undervisas i svensk skola. Efter utbildningen har du en ämneslärarexamen antingen för årskurs 7-9 eller för gymnasieskolan.
Högskolan Väst erbjuder flera varianter av KPU med olika behörighetskrav och ämnen: Läs mer om KPU

Yrkeslärarprogrammet

Vill du utbilda ungdomar och vuxna inom ditt yrkesområde?
Bli yrkeslärare. Hos oss kan du läsa yrkeslärarprogrammet och du blir behörig att undervisa vid gymnasieskolans eller gymnasiesärskolans yrkesprogram samt vuxenutbildningens gymnasiala yrkesutbildningar, såväl vid skolförlagd utbildning som lärlingsutbildning. 

Senast uppdaterad