Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Vi behöver fler lärare som ger andra nya perspektiv, som peppar och lyssnar. Som kan få andra att samarbeta. Som är ifrågasättande och förstående. Är det du? Hos oss kan du läsa till lärare i förskola, grundskola och gymnasiet.  Med en lärarutbildning har du stora möjligheter att välja var du vill arbeta efter examen.

FörskoLA

Som förskollärare jobbar du med de allra yngsta barnen och stöttar dem i deras utveckling fram till det är dags att börja skolan. Hos oss kan du läsa: 

Förskollärarprogrammet

Låg- och mellanstadiet

Som grundlärare på låg- och mellanstadiet väcker du nyfikenhet, utmanar elevers tänkande och stöttar dem i sökandet efter kunskap. Du lägger en viktig grund för lärandet. Hos oss kan du läsa: 

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem: Idrott och hälsa (Arbetsintegrerad lärarutbildning), 180 hp
Grundlärarprogrammet - förskoleklass och åk 1-3
Grundlärarprogrammet - åk 4-6 (arbetsintegrerad lärarutbildning) 

HÖGSTADIET

Som ämneslärare på högstadiet inspirerar och peppar du eleverna i dina specialämnen. Hos oss kan du välja att läsa till ämneslärare åk 7-9 i följande ämnen:

Svenska som andraspråk och engelska
Svenska och samhällskunskap 
Svenska, svenska som andraspråk och engelska

gymnasiet

Som ämneslärare på gymnasiet fördjupar du ungdomars kunskaper i dina specialämnen. Hos oss kan du välja att läsa till ämneslärare i gymnasieskolan i följande ämnen:

Engelska
Samhällskunskap 
Svenska 
Svenska som andraspråk


Har du högskoleutbildning i skolämnen men saknar lärarbehörighet?
Hos oss kan du läsa Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) 90 hp. Efter utbildningen har du en ämneslärarexamen antingen för åk 7-9 eller för gymnasieskolan. 

Vill du utbilda ungdomar och vuxna inom ditt yrkesområde?
Bli yrkeslärare. Hos oss kan du läsa yrkeslärarprogrammet och du blir behörig att undervisa vid gymnasieskolans eller gymnasiesärskolans yrkesprogram samt vuxenutbildningens gymnasiala yrkesutbildningar, såväl vid skolförlagd utbildning som lärlingsutbildning. 


Vi har även magisterprogram som ger dig spetskompetens:

Barn- och ungdomsvetenskapligt magisterprogram, 60 hp
Internationellt barn- och ungdomsvetenskapligt magisterprogram, 60 hp

Senast uppdaterad
Kontakta webbredaktionen om något inte fungerar på webbplatsen