Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

media och it media och it

IT-området växer och i takt med digitaliseringen har nya behov växt fram hos företag och organisationer. Högskolan Väst erbjuder flera program och kurser inom exempelvis 3D-animering, systemutveckling och digitala medier. Vi har också utbildningen Webmaster som ges helt på distans.

Det är en spännande och föränderlig miljö du möts av inom området Media & IT. Efter examen är du förberedd för en het arbetsmarknad med många olika typer av arbeten att välja mellan. 

Grundnivå

3D-animation och visualisering, 180 hp

Här blir du rustad med kunskaper som hjälper dig att komma fram inom arbetsområdet 3D-animering och visuella effekter, till exempel inom design, teknik och medieproduktion. Under studierna genomför du flera större projektarbeten, ofta tillsammans med externa uppdragsgivare.
Utbildningen ger dig en filosofie kandidatexamen inom informatik. 
Läs mer om programmet >>

Datateknik, högskoleingenjör - programmering och nätverksteknik, 180 hp

Digitaliseringen är just nu en stor utmaning för Sveriges företag, industri och myndigheter. Med en ingenjörsutbildning inriktad mot programmering och nätverksteknik blir du förberedd för en het arbetsmarknad med många olika typer av arbeten att välja mellan.
Läs mer om programmet >>

Digitala medier, 180 hp

På programmet digitala medier utvecklar du dina kunskaper inom design, analys och produktion av digitala medier som webbplatser, interaktiv media och digital video. Du utbildas inom informatik, medieproduktion och marknadsföring.
Läs mer om programmet >>

Nätverksteknik med IT-säkerhet, 120 hp

Vi är idag mer beroende av internetbaserade tjänster och säker datakommunikation än någonsin. Därför finns ett stort behov av hög kompetens inom internetteknik och IT-säkerhet. Utbildningen ger dig även ett tiotal akademicertifikat från Cisco.
Läs mer om programmet >>

Systemutveckling - IT och samhälle, 180 hp

Inom IT hittar du de mest spännande framtidsjobben. Igår var det mobilappar, idag pratar man om artificiell intelligens, Virtual Reality och Cyber Security. Programmet gör dig redo för framtiden - dessutom kan du själv välja att fördjupa dig antingen inom Systemutveckling och programmering eller Verksamhetsutveckling med IT.
Läs mer om programmet >>

Webmaster, 120 hp

Som webmaster är du en nyckelperson i utvecklingen och det fortlöpande underhållet av en webbplats. Rollen kräver en bred kompetens inom alltifrån webbdesign till programmering, multimedia och bakomliggande webbtjänster.
Läs mer om programmet >>

Avancerad nivå

IT och verksamhetsutveckling, magisterprogram i informatik, 60 hp


Den ettåriga magisterutbildningen i informatik baseras på den senaste utvecklingen och forskningen inom IT-området. Programmet ger dig avancerade kunskaper inom design och implementation av IT-lösningar. Du är därmed väl förberedd för både arbetslivet eller en forskningsbana inom informatik.
Läs mer om programmet >>

 

Mer information


Senast uppdaterad av Kommunikationsavdelningen