Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats för att den ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.
Detta forskningsprojekt är ett doktorandprojekt vars syfte är att undersöka de utmaningar och barriärer som finns för organisatoriskt hållbarhetsarbete och att identifiera och beskriva best practice inom området.
Organisationer förväntas idag ta ett allt större ansvar för hållbarhet, såväl ekonomisk, miljömässig som social. De olika aspekterna av hållbarhet behöver genomsyra hela organisationen, vilket ger HR-funktionen en unik position att agera katalysator i hållbarhetsarbetet. HR-funktionen ansvarar ofta för strategier, processer och aktiviteter kopplade till hela ’medarbetarcykeln’ i organisationen, där fokus ligger på att attrahera, rekrytera, behålla och utveckla samt avveckla medarbetare. Därigenom har HR-funktionen möjlighet att ’bygga in’ hållbarhetsarbete i exempelvis socialiserings- och lärandeprocesser för chefer och medarbetare.
Det ökande trycket på hållbarhet ställer dock nya krav på HR-funktionens roll och kompetens. Genom en utökad förståelse för HR-funktionens roll och kompetensbehov i förhållande till hållbarhetsarbete kan framtida personalvetarutbildningar och kompetensutvecklingsinsatser formas för att säkerställa att HR-funktionen är rustad för att bygga hållbara organisationer.
Projektet kombinerar kvalitativa och kvantitativa ansatser i syfte att erhålla en djupare förståelse för HR-praktiker i relation till hållbarhetsarbetets komplexitet i organisationer.
2022 - 2026