Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

  • Datum:
  • 17 okt
  • Tid:
  • 15:00 - 17:30
  • Plats:
  • Högskolan Väst
  • Lokal:
  • F410

Tycker du att det känns obehagligt att tala i och inför grupper och undviker du helst muntliga redovisningar? Blir du spänd och nervös när du ska hålla föredrag, redovisa grupparbeten eller vara aktiv vid seminarier? Hindrar detta dig i dina studier? Du är inte ensam. Så känner många studenter.

Ofta är man orolig för att rodna, svettas, darra på rösten eller inte få fram ett ord. Många blir så spända och nervösa att de har svårt att göra sig själva rättvisa.

Våga tala-kursen är ingen retorikkurs utan vänder sig till dig som upplever att din talängslan hindrar dig i dina studier och/eller i din vardag. I kursen tränar vi på att möta rädslan och obehaget som uppkommer i talsituationer.  Tillsammans utforskar vi upplevelsen och varvar praktiska övningar med teori. Du får övning, stöd och strategier som hjälper dig att hantera den ångest och oro som kan uppkomma när du talar i eller inför en grupp. Vi utgår från ett kognitivt förhållningssätt och sambandet mellan tankar, känslor och beteenden.

Det är viktigt att du kan vara med vid samtliga tillfällen, eftersom övningarna bygger på varandra och att ni deltagare är varandras publik och stöd. Vi träffas i en mindre grupp under trygga förhållanden. Varje kurstillfälle är 2,5 timmar och vi träffas vid fyra tillfällen.

OBS! Fullbokad

Begränsat antal platser (15 st) så det är först till kvarn som gäller.

Kursstart: Tisdag 17 oktober (resterande träffar är 18/10, 24/10, 25/10)

Kursledare
Charlotta Andersson Jonsson och Maria Blomqvist, Studenthälsan
Kursen är kostnadsfri. 

Anmälan
Anmäl dig senast 26 september till maria.blomqvist@hv.se. (Mejla namn och telefonnummer)

Du blir kontaktad i god tid innan kursen startar och för mer detaljerad information.

Varmt välkommen med din anmälan!

Kontakt