Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Fundera över ditt kontaktnät, känner du någon som jobbar på ett spännande företag? Kanske har dina föräldrar eller vänner värdefulla kontakter du kan använda dig av -  man vet aldrig var man får napp!

Fler tips är att kolla platsannonser, besök arbetsmarknadsdagar och ta kontakt med branschorganisationer som kan vara av intresse.

Vem ska man vända sig till vid första kontakten med ett intressant företag?

Vem på det företaget du valt att kontakta har mandat att besluta om Co-opplatser? Är det personalchefen, produktionschefen eller VD:n?

På ett mindre företag kan det vara lämpligt att vända sig till VD:n. På större företag är det ofta HR-avdelningen som ansvarar för studentkontakter. Kontaktuppgifter brukar finnas på webben eller nås via växeln.

Kom ihåg att det är viktigt att du har läst på om företaget så att de förstår att du är seriös och intresserad av deras verksamhet. På så sätt ökar du dina möjligheter till ett positivt möte. Var tydlig med att det gäller en avlönad anställning och att högskolans försäkringar inte gäller under arbetsperioderna.

Behöver företaget mer information om Co-op, hänvisa dem till din Co-opkoordinator (se kontaktuppgifter längst ned) eller webbsidor om Co-op för arbetsgivare.

Börja i tid! Börja i tid och tänk på att det kan ta längre tid än du tror. Var artig även om du får ett nej, du kanske får möjlighet att arbeta där i framtiden.

Co-opkoordinator ekonom/systemutvecklare och Co-opsamordnare ingenjör


Anders Palmqvist

Anders Palmqvist Avdelningschef
anders.palmqvist@hv.se

Håkan Jensen

Håkan Jensen Avdelningschef, tf Byggteknik och hållbar utveckling
hakan.jensen@hv.se
Senast uppdaterad