Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.

Det är viktigt att du har dina anställningspapper klara och påskrivna innan du börjar ditt arbete. Bland annat för att säkerställa att du är försäkrad om något skulle hända. Observera att själva Co-opperioderna inte är poänggivande vilket innebär att du inte får något studiemedel när du genomför din Co-op.

Innan du börjar

Kontakta ditt företag och gärna den som skall vara din handledare i god tid innan du börjar. Presentera dig och hör efter om det är något de vill att du förbereder innan du kommer. Ta reda på vad det är för tider som gäller (det är viktigt att komma i tid) och vart du ska gå första dagen. 

På företaget

Första intrycket är viktigt. Du kommer att få många nya uppgifter och det är viktigt att fråga om du behöver hjälp eller inte förstår. Ingen förväntar sig att du ska kunna allt. Var lyhörd och inkännande i början. Erbjud din hjälp. Ibland kan det vara så att man inte har så många uppgifter från början. Visa dig intresserad och fråga dina kollegor om det finns något du kan göra.

Anteckna mycket, du kommer att få mycket information i början och det kan vara svårt att komma ihåg allt. Undvik privata telefonsamtal, surf och sociala medier på arbetstid. Ta reda på vilka policies och riktlinjer som gäller på företaget angående sekretess, sociala medier och internetanvändande. 

Agera professionellt, ha en positiv attityd och ha kul!

Kontakt med din Co-opkoordinator/Co-opsamordnare

Din Co-opkoordinator/Co-opsamordnare besöker dig på företaget under dina arbetsperioder. Detta för att stämma av att allt fungerar som det ska och för att få möjlighet att träffa dig på din arbetsplats. Det ger också möjlighet för din handledare att ställa frågor om det är något de undrar över. Självklart kan du alltid kontakta din Co-opkordinator/Co-opsamordnare när som helst om du skulle ha några frågor eller skulle stöta på några problem.

Co-opkoordinator ekonom/systemutvecklare och Co-opsamordnare ingenjör


Anders Palmqvist

Anders Palmqvist Avdelningschef
anders.palmqvist@hv.se

Håkan Jensen

Håkan Jensen Universitetsadjunkt Byggteknik och hållbar utveckling
hakan.jensen@hv.se
Senast uppdaterad